השאלה
סכו"ם בשרי היה מונח על צלחת חלבית. עד כאן הכל קר.
בטעות שמתי על הצלחת חלבית חזה עוף עם רוטב, חם.
מה דין הסכו"ם והצחלת?
תודה

התשובה
סתם כלים אינם בני יומן, כלומר במידה ואין אנו יודעים בוודאות שהכלי בן יומו אז מבחינה הלכתית הם אינם בני יומם. במידה והסכו"ם לא היה בן יומו- הסכו"ם צריך הכשר.
וזה אך ורק כאשר הרוטב\חזה היה בחום של יד סולדת בו. אם לא היה חום של יד סולדת בו אז די בשטיפה טובה.


התשובה התקבלה מרבני כושרות בתאריך ט"ו אדר ה´תשע"ז

 

שאל שאלה
לרשימת כל השאלות
 
חיפוש שאלה
חפש
 
אבלות
אמונה
ארץ ישראל וגאולה
ברור יהדות
ברכות
גיור
דתיים חילונים
הדרכה
הורים ובני זוג
הלכה
חול המועד
חינוך
חנוכה
יום העצמאות
יום כיפור
כללי
כשרות
מועדים
מידות
ממונות
נישואים
סוכות
פורים
פסח
צניעות
צניעות - בינו לבינה
ראש השנה
רפואה והלכה
שבת
שירות צבאי ולאומי
תורה ומצוות
תנועות נוער
תעניות
תפילה
תרבות
 
 
בית המדרש לתורה והוראה (ע.ר) אלון מורה – שכם
ד.נ לב השומרון 44833, טל: 02-9973905 פקס: 02-9973965 mosdotelm@gmail.com

כיפה, יהדות, שאל את הרב, פרשת השבוע