השאלה
בס"ד

שלום וברכה!
ברצוני לדעת לגבי פלפל אדום יבש ( הסוג הקטן ) הבנתי שיש לסנן במסננת ואז לחצות אחד אחד ולבדוק

השאלה היא
1. במידה ואני טוחנת את הפלפלים ( לממרח ) האם יש אופן בדיקה אחר אולי מדגם בלבד וכדומה?
2. כמו כן קיימים גם פלפלים יבשים מתוקים גדולים- מה דרך הבדיקה שלהם?

תודה רבה
שרונה

התשובה
1. אפשר לסנן חלק - קצת בשלושה מקומות שונים בתוך השקית הגדולה. אם נמצא נקי אז מותר לטחון הכל.
2. לא כתבתם מה אתם רוצים לעשות עם הפלפלים הגדולים הללו ולכן אענה ץשובהן כללית. לקנות סחורה טובה. לסנן את הכל. אם רוצים לטחון אז תעשה כפי שכתבנו בסעיף 1. אם רוצים לאכול אחד אחד אז יש להתבונן לפניכן על הפלפל מבחוץ. אם גם בסינון וגם בחוץ הם נקיים אז אין צורך לפתוח.


התשובה התקבלה מרבני כושרות בתאריך ה´ אייר ה´תשע"ז

 

שאל שאלה
לרשימת כל השאלות
 
חיפוש שאלה
חפש
 
אבלות
אמונה
ארץ ישראל וגאולה
ברור יהדות
ברכות
גיור
דתיים חילונים
הדרכה
הורים ובני זוג
הלכה
חול המועד
חינוך
חנוכה
יום העצמאות
יום כיפור
כללי
כשרות
מועדים
מידות
ממונות
נישואים
סוכות
פורים
פסח
צניעות
צניעות - בינו לבינה
ראש השנה
רפואה והלכה
שבת
שירות צבאי ולאומי
תורה ומצוות
תנועות נוער
תעניות
תפילה
תרבות
 
 
בית המדרש לתורה והוראה (ע.ר) אלון מורה – שכם
ד.נ לב השומרון 44833, טל: 02-9973905 פקס: 02-9973965 mosdotelm@gmail.com

כיפה, יהדות, שאל את הרב, פרשת השבוע